Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vernieuwde KIKOEN-locatie De Knipoog

Knipoog Olen BS

Wat startte als een experiment tijdens Covid-19 bleek een succesformule te zijn. De gemeente Olen, basisschool De Knipoog en KIKOEN vzw sloegen de handen in elkaar om de opvang voor en na schooltijd te organiseren op de school zelf.

Alle schoolgaande kinderen zijn sindsdien welkom in het KIKOEN-lokaal in De Knipoog. Al snel merkten alle partners de meerwaarde van de samenwerking. Sinds vorig schooljaar is KIKOEN De Knipoog dan ook een blijvend feit geworden in Olen. De locatie werd officieel ingehuldigd tijdens een ‘INSTUIF’ met ontbijt ter ere van de Week van de Kinderopvang.

’s Morgens kunnen de kinderen er terecht vanaf 7u00, na school tot 18u00. Zo verminderen we de ochtend- en naschoolse drukte bij ouder en kind en vermijden we extra verplaatsingen. 'We organiseren binnenschoolse opvang buiten de schooluren, maar binnen de schoolmuren en blijven volgende principes trouw:

  • opvang in of in nabijheid van basisscholen (binnen de leer- en leefwereld van kinderen);
  • maximaliseren van beschikbare infrastructuur en gedeeld gebruik;
  • minimaliseren van busvervoer;
  • maximaliseren van lokale duurzame samenwerking vanuit een gedeelde kindvisie en met heldere rolverdeling.

“Door de opvang binnen schools te organiseren creëren we rust en duidelijkheid voor kind en ouder” zegt schepen van kinderopvang Kris Gebruers.

Jan Van de Vyver van  KIKOEN vzw, vult aan: “Een goede samenwerking met de gemeente en school zorgt ervoor dat de KIKOEN-ruimte gedeeld kan worden gebruikt door zowel de turnleerkracht, de klasleerkrachten als de kinderbegeleiders. De mobiele meubels zorgen er voor dat de hele ruimte multifunctioneel inzetbaar is.”

Een 50-tal aanwezigen, waaronder kinderen, ouders, leerkrachten, directie De Knipoog, burgemeester Seppe Bouquillon, algemeen directeur Jeroen Peeters en schepen van kinderopvang Kris Gebruers, huldigden de ruimte samen met de medewerkers van KIKOEN, officieel in.

Schepen Kris Gebruers : ‘Voor de kinderen is het van belang dat ze ook voor en naschool kunnen vertoeven in een vertrouwde omgeving zonder onnodige verplaatsingen en zonder jas of boekentas stress. Dit past perfect binnen de Olense visie die het welzijn van het kind centraal zet, ook in de wereld van opvang. Bedankt aan iedereen die zich positief heeft opgesteld in aanloop naar deze integratie.’

Over KIKOEN vzw

Onze expertise en kracht ligt in de organisatie van voorschoolse, naschoolse en vakantieopvang voor alle kinderen vanaf schoolleeftijd. We bieden kinderen maximale kansen tot (talent)ontwikkeling in een niet schoolse context (zonder leerdruk).

Dit doen we op vaste locaties in de gemeentes Balen, Grobbendonk en Olen of op vraag en op maat van organisaties en bedrijven. Onze hoofdzetel is in Olen en in elk van onze gemeentes hebben we een vaste uitvalsbasis die instaat voor de dagelijkse werking."

www.kikoen.be

Knipoog Olen BS

Knipoog Olen BS

Boerenkrijglaan 51b, Olen, België

Knipoog Olen BS

Deel dit artikel